Πρώτο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας

...μαζί οικοδομούμε νέα γνώση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Erasmus +


Υποδοχή Ολλανδών μαθητών από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας.

E-mail Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ « Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο» που εκπονεί το 1ο Λύκειο Ελασσόνας για 2η χρονιά, 14 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο CCNVHarderwijk της Ολλανδίας, φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου μας για μία εβδομάδα (14-20 Απριλίου 2018) στην Ελασσόνα.

Οι μαθητές που φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες μαθητών του Λυκείου μας, γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελασσόνας, συνεργάστηκαν με τους μαθητές του σχολείου μας, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, παρουσίασαν εργασίες τους και δημούργησαν γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας.

Τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους οικοδεσπότες μαθητές και καθηγητές, ήταν μια πρωτόγνωρη και ανεκτίμητη εμπειρία.

Πολλά ευχαριστώ στους μαθητές και καθηγητές που φιλοξένησαν τους Ολλανδούς επισκέπτες μας: Πούτα Έλλη, Τζάνου Ράνια, Ρέντα Κων/να, Χάνδρου Ζωή, Κυρριλίδης Κοσμάς, Τσαβαλιά Ηρώ, Ντούμος Βαγγέλης, Μπαράς Βαγγέλης, Παναγιωτίδης Θωμάς και Αδαμούλα Βασιλική και Σαμαρά Ελένη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στις δράσειςκαι κατάφεραν να ακολουθήσουν το απαιτητικό πρόγραμμα της επίσκεψης με τόση προθυμία και ενθουσιασμό.

Ο διευθυντής και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του 1ου Λυκείου Ελασσόνας.

Δημοβέλης Πέτρος, Σδρένια Μαρία, Ψωμιάδης Ευστάθιος, Σαμαρά Ελένη, Αδαμούλα Βασιλική.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Μάιος 2018 17:02
 

Το Erasmus+ του 1ου Λυκείου Ελασσόνας στην Φιλανδία.

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια νέα ευχάριστη εμπειρία έζησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Ελασσόνας που ταξίδεψαν στο Τάμπερε της Φιλανδίας, στα πλαίσια του τρίχρονου Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ που εκπονεί το σχολείο μας και βρίσκεται με επιτυχία στη δεύτερη χρονιά του.

Έχοντας υποδεχτεί με υποδειγματική Ελληνική φιλοξενία τους εταίρους μας από την Ολλανδία την προηγούμενη εβδομάδα, 11 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του προγράμματος φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα (23-28 Απριλίου 2018) από τους μαθητές του άλλου μας εταίρου του Λυκείου Samke στο Τάμπερε της Φιλανδίας.

Έτσι, οι μαθητές μας συνεργάστηκαν μαζί τους, διεκπεραίωσαν και παρουσίασαν εργασίες σχετικές με το πρόγραμμα, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα, τον τρόπο ζωής, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και έχοντας κάνει καινούργιους φίλους και γεμάτοι αναμνήσεις επέστρεψαν στο σχολείο τους για να γίνουν πρεσβευτές της συνεργασίας, της συνύπαρξης και της ειρήνης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την υποδειγματική δουλειά και συμπεριφορά τους αντάξια των Ευρωπαικών προτύπων.

Ο διευθυντής και η παιδαγωγική ομάδα του 1ου Λυκείου Ελασσόνας.

  2

 

Επίσκεψη Παιδαγωγικής Ομάδας 1ου Λυκείου Ελασσόνας στο Harderwijk της Ολλανδίας

E-mail Εκτύπωση PDF

DSC03262Επίσκεψη Παιδαγωγικής Ομάδας 1ου Λυκείου Ελασσόνας στο Harderwijk της Ολλανδίας στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Μαρτυρίες από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο».

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε το ταξίδι τους στην Ολλανδία, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Ελασσόνας (Σδρένια Μαρία Αγγλικής Φιλολογίας , Ψωμιάδης Στάθης Μαθηματικός , Αρσένη Κωνσταντίνα μαθήτρια Β Λυκείου , Ντούμος Ευάγγελος μαθητής Α Λυκείου ) έτυχαν θερμής υποδοχής από το σχολείο Christelijk College Nassau-Veluwe του Harderwijk και συνεργάστηκαν άριστα με μαθητές από τρείς χώρες στα πλαίσια της εναρκτήριας σύσκεψης συντονιστών του προγράμματος για το οποίο θα συμπράξουν τα επόμενα τρία έτη.

Αφού ξεναγήθηκαν σε σημεία του Άμστερνταμ που συνδέονται με την ιστορία της χώρας κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε εργαστήρια με περιεχόμενο σχετικό με τον τρόπο καταγραφής προφορικής ιστορίας, με την μορφή συνεντεύξεων επιζώντων,

έθεσαν από κοινού τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα συνεργαστούν τα επόμενα έτη.

Τέλος μέσα από την φιλοξενία τους από οικογένειες μαθητών του τοπικού Λυκείου και την διαβίωσή τους στο σχολείο, οι μαθητές αποκόμισαν εμπειρία για το πώς ζουν την καθημερινότητά τους στις οικογένειες και το σχολείο τους συνομήλικοι μαθητές σε μια τόσο διαφορετική κοινωνία από τη δική τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας ανυπομονούν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τα άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία και να αποκομίσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες που αφορούν στην Ιστορία της Ευρώπης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παιδαγωγική Ομάδα ERASMUS+

1o ΓΕΛ Ελασσόνας  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ : https://drive.google.com/open?id=0Bx7nW2Y-P0PRMFNfZThaSkhvd00

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 11:28
 

1ο ΓΕΛ Ελασσόνας ?Παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ Δελτίο Τύπου

E-mail Εκτύπωση PDF

1ο ΓΕΛ Ελασσόνας ?Παιδαγωγική ομάδα ERASMUS+ Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 09:15
 


Σελίδα 2 από 2
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1
mod_vvisit_counterΧτες0
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα0
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1
mod_vvisit_counterΤελευταίο μήνα0
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες113022

We have: 1 guests online
Your IP: 10.2.5.13
Mozilla 5.0, 
Today: Απρ 20, 2024