1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας

...μαζί οικοδομούμε νέα γνώση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Erasmus +

Μαρτυρίες από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

E-mail Εκτύπωση PDF
«Μαρτυρίες από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο». 
Το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας υλοποιεί το σχέδιο Erasmus+/KA2/Στρατηγικές συμπράξεις (κωδ: 2016-1-ΝL01-ΚΑ219-022971_4) με τίτλο «Μαρτυρίες από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο» και διάρκεια τρία χρόνια (1-9-2016 έως 31-8-2019). 
Στο σχέδιο συμμετέχουν συνολικά τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία:
 Christelijk College Nassau-Veluwe,  Harderwijk, Ολλανδία (συντονιστής)
 1ο Γενικό Λυκειο Ελασσόνας, Ελλάδα
 Lyceum Ogolnokstalcare im. Mikolaja Kopernika, Tarnobrzeg, Πολωνία
 Tampereen Kaupunki, Sammon keskuslukio, Tampere, Φινλανδία 
Το έργο στοχεύει στην καταγραφή, επεξεργασία και διάχυση μαρτυριών, σε μορφή συνεντεύξεων, σχετικά με τον 2ο παγκ. πόλεμο στις τέσσερις χώρες. 
Συνολικά καταγράφθηκαν 240 ιστορίες τις οποίες οι μαθητές επεξεργάστηκαν προσθέτοντας αγγλικούς υπότιτλους. Δημιουργήθηκε κανάλι στο You-Tube όπου ανέβηκαν οι συνεντεύξεις του σχολείου μας και ιστοσελίδα από τους συντονιστές όπου ανέβηκαν όλες οι επεξεργασμένες συνεντεύξεις από τις τέσσερις χώρες με στοιχεία του μάρτυρα και μια μικρή περιγραφή του περιεχομένου της κάθε ιστορίας. 

Τις συνεντεύξεις των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCWo5AvLZ6XkLB0VVrubhNA/videos?view_as=subscriber
Τις συνεντεύξεις από τις τέσσερις χώρες του προγράμματος (Ολλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Φινλανδία) μπορείτε να παρακολουθήσετε, πατώντας στο χάρτη, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ohie.eu/

Το ηλεκτρονικό μας περιοδικό μπορείτε να επισκεφθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://view.joomag.com/witnesses-of-the-2nd-worldwar/0394673001490007199?short

Το πλήρες κείμενο του δελτίου ΕΔΩ

 

Erasmus + "ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ"

E-mail Εκτύπωση PDF


erasmusinv

Σήμερα ολοκληρώθηκε η τελική παρουσίαση του προγράμματος erasmus + με τίτλο

"Μαρτυρίες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Στην κατάμεστη αίθουσα Βασιλείου Φαρμάκη , οι μαθητές του  1ου ΓΕΛ Ελασσόνας παρουσίασαν τις εργασίες τους που επί 3 ολόκληρα έτη ετοίμαζαν , συνοδευόμενοι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας , οι οποίοι "έντυσαν" μουσικά την εκδήλωση.  

¨Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, και ακούραστα δούλεψαν ώστε να ολοκληρωθεί.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και οι γονείς των μαθητών και οι οικογένειες που φιλοξένησαν τους εταίρους μας όταν επισκέφτηκαν την πόλη μας. Και γενικά σε όλους όσους βοήθησαν τα παιδιά μας.

Θα ήταν παράληψή μου αν δεν ευχαριστούσα όλους εκείνους που πρόσφεραν απλόχερα στα παιδιά μας τις εμπειρίες τους και τα βιώματά τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μαρτυρίες τους θα είναι προσβάσιμες από όλους.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το εκπρόσωπο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας που μας τίμησε με τη παρουσία του.

 

Τέλος να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για τον άψογο συντονισμό και το τέλειο αποτέλεσμα.

 Ο Διευθυντής 

Δημοβέλης Πέτρος

erasmustelikh

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 10:31
 

ΤΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

                         ΤΟ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 

Στο Tarnobrzeg της Πολωνίας ταξίδεψαν εφτά μαθητές και δύο καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας ERASMUS+ του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας στα πλαίσια της συνάντησης ανταλλαγής μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο". Για μία εβδομάδα (10-16/11/2018) τους μαθητές μας υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν άψογα οι οικογένειες των Πολωνών μαθητών μαζί με τους μαθητές από τις άλλες χώρες-εταίρους του προγράμματος (Ολλανδούς και Φινλανδούς).

Σε αυτήν την συνάντηση καθηγητών και μαθητών από τις τέσσερις χώρες οι συμμετέχοντες επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, ταξίδεψαν, διασκέδασαν αλλά και μοιράστηκαν προβληματισμούς και γνώση σχετικά με τον 2ο παγκ. πόλεμο σε κάθε χώρα. Ειδικότερα μετά από τη συγκλονιστική επίσκεψή τους στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και Μπίρκεναου, τη συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Πολωνίας και την ανταλλαγή δημιουργικών ιδεών σχετικά με το πρόγραμμα, έγιναν οι καλύτεροι υποστηρικτές της ειρήνης και δημιούργησαν δεσμούς ζωής με τους μαθητές και τους καθηγητές από τις τέσσερις χώρες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που για μια ακόμα φορά στα τρία αυτά χρόνια του προγράμματος εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας, την πόλη και τη χώρα μας και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις στους νέους φίλους τους.

Οι συμμετέχοντες μαθητές: Φανή Καψάλη, Κοσμάς Κυριλλίδης, Ευάγγελος Μπαράς, Ευάγγελος Ντούμος, Γιάννης Τσουρέκας, Ράνια Τζάνου, Ζωή Χάνδρου.

Οι καθηγητές: Πέτρος Δημοβέλης(διευθυντής) και Μαρία Σδρένια.

erasmuspol

 

Πλήρες Δελτίο τύπου  με περισσότερες φωτογραφίες

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 05:43
 

Το κανάλι μας στο youtube

E-mail Εκτύπωση PDF

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από τις δραστηριότητές μας τότε επισκευτείτε το κανάλι μας στο youtube...

 

https://www.youtube.com/channel/UCWo5AvLZ6XkLB0VVru-bhNA/videos?view_as=subscriber

 

και η ιστοσελίδα του προγράμματος

 

http://www.ohie.eu/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Μάιος 2018 04:55
 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΦΙΛΑΝΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΦΙΛΑΝΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

 

Ελασσόνα, Απρίλιος 2017

 

Μετά το τέλος της επιτυχημένης επίσκεψης των Φιλανδών μαθητών και καθηγητών στο σχολείο μας (1ο Λύκειο Ελασσόνας) στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+, ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους μαθητές μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην υποδοχή αυτή. Επιπλέον, ευχαριστούμε τις οικογένειες των μαθητών μας : Αρσένη Κων/ας, Ζιάκου Νικολάου, Ζιώγα Νικολάου, Λέκκα Ευαγγελίας, Μπαρά Ευάγγελου, Παναγιωτίδη Θωμά, Στυμονιάρη Διομήδεια και Συμεωνίδου Χριστίνας που φιλοξένησαν τους Φιλανδούς μαθητές. Η συνεργασία μας και η βοήθειά τους ήταν πραγματικά πολύτιμη. Τέλος, ευχαριστούμε τον Διευθυντή Παπαγιάννη Ευθύμιο και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας για τη σημαντική στήριξη και βοήθειά τους. Μακάρι ναήταν για όλους μια καλή εμπειρία. Συνεχίζουμε...

 

 Το πλήρες κείμενο με φωτογραφίες

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Μάιος 2018 23:16
 


Σελίδα 1 από 2
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1
mod_vvisit_counterΧτες0
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα1
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα0
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1
mod_vvisit_counterΤελευταίο μήνα0
mod_vvisit_counterΌλες τις ημέρες113022

We have: 1 guests online
Your IP: 10.2.5.13
 , 
Today: Δεκ 01, 2023